top of page

Werkwijze

Topsport = Energie! Energie is de motor om tot prestaties te kunnen komen. Wiets1919 gelooft erin

dat het bereiken van een (energie)balans op alle leefgebieden (extra) kansen creëert om duurzaam het maximale uit jezelf te halen. Maar wat is energie?

En hoe voorkom je dat je onnodig energie verliest?

Hoe leer je sturen op je eigen energiehuishouding?

Wij werken met een licentie van de Spectrum Energiemeting® en het Prismamodel®. Kort door de bocht: wij kunnen jouw energie op een interactieve manier meten, gedetailleerd visueel maken en je aan de hand van de meetresultaten gericht laten kiezen voor meer energie. En dus ook voor betere prestaties…

Meten

is weten

Kiezen

voor 

winst!

Topsport staat niet op zich. Er is meer in het leven van een topsporter dan sport. Om de topsport heen spelen meerdere leefgebieden een rol die van invloed zijn op de sportprestaties: opleiding, lichaam, vrijetijd , geld, gezinssituatie, Of nog specifieker: mijn vader, de coach, revalidatie, voeding…..

 

Deze en of vele andere onderwerpen die jij in overleg met ons kiest kunnen wij met de Spectrum Energiemeting® meten. De meting brengt de energiegevers en energievreters per onderwerp heel nauwkeurig in beeld. De kracht van de meting zit hem vooral in de bewustwording. Eyeopeners en bevestiging wisselen elkaar af. De meting maakt exact duidelijk waar energielekkages zijn die aangepakt moeten worden. Maar ook de energiewinst wordt precies duidelijk. Winst die kan worden benut bij de aanpak van energieverlies. Energie kan als het ware worden ‘vastgepakt’. Onze aanpak voorziet er in dat jij tijdens de meting prioriteiten stelt in de aanpak van je energievreters.

 

Onze expertise zit in de techniek van het meten en het coachen vanuit onze jarenlange ervaring met het uitoefenen van topsport en het begeleiden van topsporters en coaches. Wij onderscheiden 8 energiebronnen, 8 oorsprongen van energiewinst en verlies. De meting voeren wij uit aan de hand van 35 trefwoorden die bij die energiebronnen horen. Bekijk onderstaand informatie maar eens!

 

De Spectrum Energiemeting® is het uitgangspunt voor de verschillende diensten die wij leveren.

Hoofdstuk 2 uit het boek ‘Hoera! Energie', 8 energiebronnen die gedrag en resultaat beïnvloeden legt de methodiek gedetailleerd uit. 

Het boek is te bestellen via Couleur-Locale.

Bewustwording is stap 1. Bewust gaan handelen op basis van die bewustwording is de volgende stap. Om die stap te ondersteunen gebruiken wij het Prismamodel®. In al onze diensten staan naast de gesprekstechnieken die wij hanteren de stappen DOEN, REFLECTEREN, KIEZEN  (en weer doen…) uit het model centraal.

 

JOUW ENERGIE

IS MEETBAAR

EN 

STUURBAAR

bottom of page